miercuri, 16 noiembrie 2011

Sport pe duca - dar avem "fotomodele" si "fotbalisti"

Printre multele nemultumiri pe care le am , cea mai mare fiind ca traiesc in tara asta,devine din ce in ce mai evident faptul ca sportul din Romania incepe usor-usor sa dispara. Care sunt motivele acestei disparitii? Cine e vinovat? Se vrea oare acesta disparitie? Ar fi multe motive,multi vinovati si chiar probabil multi vor disparitia sportului romanesc...Dar poate una din marile lovituri date sportului este cea care se discuta in aceste zile si anume renta viagera pe care sportivii o primeau dupa ce se retrageau din sport acum sau probabil in viitorul apropiat va fi  data acestora dupa ce implinesc varsta de 30 de ani! Motivatia acestei decizii (una absolutt aberanta zic eu)  este ca dupa retragerea lor din mediul sportiv sa se poata integra social. Dar cum probabil ca intotdeauna nu s-au luat in considerare toate sporturile, gimnastica respesctiv gimnastele sunt cele mai afectate! De ce? Simplu : gimnastele incep activitatea in jurul varstei de 4-5 ani ,deci devreme , si isi termina activitatea sportiva in jurul varstei de 18-19 maxim 20 ani (majoritatea aleg sa se retraga in jurul acestei varste desigur exista si exceptii) , deci devreme!
Deci motivatia de a face gimnastica si de a ajunge medaliat olimpic NU MAI EXISTA! Pai si atunci unde mai e motivatia de a face performanta?????? Unde este aceeasi motivatie de a te indrepta spre sport??????
Desigur mai multa motivatie va exista in alta directie , fetele sa devina "fotomodele" pe la televizor iar baieti "fotbalisti" prin cluburi cautand "fotomodelele"!
SUPERB! Sport deloc ,performanta deloc,sanatate n-avem!

Domnul presedinte al Federatiei romane de Gimnastica spune ceva absolut halucinant

Adrian Stoica, preşedinte FRG
"Nu cred că este cineva din lumea sportului care să nu fie de acord cu această modificare, care până la urmă e gândită să stimuleze performanţa. Or, nu este posibil ca la 18 ani, după ce ai luat două medalii, să te "pensionezi" pe ideea că trăieşti din ce ai câştigat. COSR a declanşat o structură de reintegrare a sportivilor, nu e totul rezolvat, dar vor exista şanse pentru toţi cei care vor părăsi sportul de performanţă." --> daca pana si dansul ,eu ma gandesc  ar trebui sa fie de partea gimnastelor, spune ca e bine.......nu mai am comentarii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu